Suriname uitgeschakeld bij PanAm Badminton

Breed draagvlak bij goedkeuring comptabiliteitswet
juli 31, 2019
Sportverslagen – 31 juli 2019
juli 31, 2019
Show all

Suriname uitgeschakeld bij PanAm Badminton

Suriname is in het onderdeel Badminton tijdens de PanAm Games in Lima, Peru niet meer in de race voor wat betreft de Men’s Single. Soren Opti, de underdog in deze en Suriname’s herenenkel kampioen 2016-2018, wist zijn tweede wedstijd en wel tegen de Cubaan Osleni Guerrero niet om te zetten in winst. Desalniettemin gaf Soren zich niet gemakkelijk gewonnen. Hij wist in de eerste set heel lang de voorsprong te behouden, maar verloor met slechts een punt nog te gaan, met een stand van 20-22. De Surinamer had moeite dit verlies te verwerken en dat deed hem de das om tijdens de tweede set, die hij met 9-21 verloor. Toch is coach Gilmar Jones niet ontevreden met Soren zijn inzet, want de Cubaan rekende op een ‘easy walk-over’.

In de herendubbelwedstrijd werd gauw duidelijk dat de dubbelroulatie tussen Soren en zijn dubbelpartner Dylan Darmohoetomo hen parten speelden. Speelden zij vaker samen, dan konden zij beter op elkaar inspelen. In plaats daarvan had hun speeltactiek meer weg van twee single-spelers gezamenlijk op één veld. Soren en Dylan evalueren hun wedstrijd.

U hoorde Soren Opti en Dylan Darmohoetomo. Beiden komen niet meer uit in deze PanAm Games. Ze keren 03 augustus terug. Opti vervolgt in Suriname zijn voorbereidingstraject naar de Carebaco Games in Barbados later in de maand augustus.

Comments are closed.