Suriname treft voorbereidingen naar herstelbetaling

10 Mobiel – Moreno Jackson – 12 juli 2021
juli 12, 2021
Sportverslagen – 13 juli 2021
juli 13, 2021
Show all

Suriname treft voorbereidingen naar herstelbetaling

De beweging Zwarte Vooruitgang heeft onlangs in het kader van de herdenking van emancipatie, een zoommeeting gehouden. Thema ‘reperations/herstelbetalingen voor Afro-Surinamers! Ja of nee? Het doel van deze meeting is om na te gaan welke herstelbetaling aan Suriname toekomt. Suriname is ook onderdeel van de reparatie programma van de Caricom staatshoofden. Dit programma bestaat uit:

Het aanbieden van excuses en geen spijt betuig of berouw, repatriëring voor de rastafarians naar een Afrikaanse bestemming, een ontwikkelingsplan voor de inheemsen. Ontwikkelen van culturele instituten, aanpakken van de crisis in de gezondheidszorg, wegwerken van analfabetisme, opzetten van Afrikaanse kennisinstituten, opzetten van trauma verwerkingscentra, transfer van technologie en kwijtschelding van schulden

De inleider tevens voorzitter van de Nationale reparatie commissie Armand Zunder. Deze Commissie houdt zich bezig met het vraagstuk herstelbetalingen en excuses voor slavernij in Suriname. Volgens Zunder is het leed dat onze voorouders is aangedaan niet in geld uit te drukken. Nederland heeft Suriname in een deplorabele staat achtergelaten. Het is tijd voor repatory justice het is een internationale morele verantwoording.

De organisatie zal in de voorbereiding naar herstelbetaling tussen Nederland en Suriname programma’s opstellen die ervoor moeten zorgen dat de geschiedeins helden zoals Louis Doedel, Anton de kom en anderen eerherstel ontvangen. Het is de bedoeling dat de organisatie de herstelbetaling rond 2023 rond heeft.

Tot zover de voorzitter van de Nationale reparatie commissie Armand Zunder tijdens de Webinar reperations/herstelbetalingen voor Afro-Surinamers! Ja of nee? De beweging zwarte vooruitgang is ontstaan met als doel om middels strategie en strijd, ernaar toe te werken dat de Afro Surinaamse gemeenschap in 2050 haar bewustwording zodanig is ontwikkel dat zij via individuele- en collectieve zelfkennis, zelfreflectie, zelfliefde en andere tools haar maatschappelijke positie kan innemen lokaal, regionaal en globaal niveau.

Comments are closed.