Suriname treft Canada in CONCACAF WK-kwalificatie

Verdachte in Centrale Bank-affaire, Hausil, blijft in hechtenis
april 7, 2021
Thema Wereld Gezondheidsdag 2021:
april 7, 2021
Show all

Suriname treft Canada in CONCACAF WK-kwalificatie

‘Let the best man win’!

Suriname ’s volgende tegenstander in de eerste ronde van de CONCACAF WK-kwalificatie is Canada. Canada is de koploper in poule B en deelt de eerste plaats met Natio, met allebei 6 punten uit twee gespeelde wedstrijden. Alleen groepswinnaars kwalificeren zich voor de tweede fase. Met andere woorden een puntenverlies kan Suriname duur komen te staan. Op 8 Juni speelt Natio tegen Canada. Radio 10 ging de straat op om de meningen te horen over deze aankomende wedstrijd. Het Surinaamse team bestaat nu voor een goed deel uit spelers van Surinaamse afkomst die internationaal hun sporen verdienen, onder hen Alphonso Davies die voor Bayern München speelt en dus tot de hoogste klasse behoort. Dat maakt dat velen extra op hem zullen letten.

Een van de geïnterviewden, Stephen Wongsotaronoe, zegt dat Natio zeker geen makkelijke partij zal hebben tegen Canada. Die zette het A –team in tegen de Cayman Islands en won met een overweldigend 11-0.  

Dat waren enkele voetballiefhebbers die met spanning uitkijken naar de verrichtingen van het Surinaams nationaal elftal dat op 8 juni het team van Canada treft, op jacht naar een WK-ticket. De zes groepswinnaars duelleren in juni in een heen-duel en een return, in de tweede ronde om drie tickets voor de derde fase. Met een winst op Canada stuit Natio dan Haïti, Nicaragua, Belize, Saint Lucia of de Turks- en Caicoseilanden.

Comments are closed.