‘SURINAME SAMEN STERK’ HAALT SRD 6.000 OP VOOR NIERDIALYSE CENTRUM

CRISIS TREFT OOK SURINAAMSE STUDENTEN IN NEDERLAND
mei 9, 2016
Moederbond roept geen mensen op werk te verlaten
mei 9, 2016
Show all

‘SURINAME SAMEN STERK’ HAALT SRD 6.000 OP VOOR NIERDIALYSE CENTRUM

Het Nationaal Nierdialyse Centrum (NNC) krijgt een steuntje in de rug van ‘Suriname Samen Sterk’, een stichting in oprichting. In het weekend heeft de nieuwe stichting ruim SRD 6.000, 23 US dollar en twintig euro opgehaald. De berichten in de media dat het financieel niet goed zit bij het NNC hebben ook de aandacht getrokken van de nieuwe organisatie.

“Het gaat niet goed in het land en er is een soort druk op iedereen. Wat is dan mooier om mensen samen te brengen ongeacht ras, inkomen en politieke kleur om een bijdrage te leveren aan de medische zorg, want ziekte discrimineert niet,” zegt Curtis Sontohartono, interim-voorzitter van de stichting. Indien alles goed zit, wordt ‘Suriname Samen Sterk’ deze week officieel een stichting. Aanvankelijk was het doel om minimaal SRD 10.000 op te halen. Dit streven kan als nog gehaald worden, omdat men de hele maand mei nog kan doneren bij de filialen van de winkel ‘Cute as a button’. De bedoeling van de stichting is om natievorming te bevorderen.

Er zullen meerdere activiteiten worden georganiseerd om het doel te realiseren. Intussen bestaat het team uit dertien man. ‘Suriname Samen Sterk’ zal zelf de benodigdheden voor het NNC aanschaffen. Het volgende evenement is bumperstickers introduceren om Surinamers te herinneren dat we samen door de moeilijke situatie moeten gaan. “We willen mensen bij elkaar brengen in plaats van verdeeldheid te zaaien.” DWT

Comments are closed.