Suriname ratificeert Parijs Akkoord en wordt stem HFLD-landen voor financiële compensatie duurzaam bosbeheer

Dagbladen overzicht – 15 februari 2019
februari 15, 2019
Milieu manifestatie tegen klimaatverandering en klimaat vernietiging
februari 15, 2019
Show all

Suriname ratificeert Parijs Akkoord en wordt stem HFLD-landen voor financiële compensatie duurzaam bosbeheer

Suriname heeft het Parijs Akkoord woensdag officieel geratificeerd. President Desi Bouterse deelde dit donderdag (gisteren) mee tijdens de afsluiting van de milieu- en klimaatconferentie die de meest beboste landen ter wereld hielden in Suriname. Deze HFLD-landen (High Forest Low Deforestation-landen), hebben op de laatste dag van de conferentie ook een gezamenlijke verklaring aangenomen waarin zij zich committeren om gezamenlijk te streven naar financiële compensatie oor duurzaam bosbeheer ten behoeve van de zuurstofvoorziening in de wereld.

Aan Suriname is door de HFLD-landen mandaat verleend om de kar te trekken;

 

President Desi Bouterse gisteren tijdens de afsluiting van de krutu van Paramaribo.

Deze internationale conferentie van meest beboste landen van de wereld had ten doel een gezamenlijke strategie te formuleren om financiële compensatie voor duurzaam bosbeheer los te krijgen van de wereldgemeenschap. Bouterse onthulde ook dat het Parijs Akkoord officieel geratificeerd is door Suriname.

 

Dit klimaatakkoord houdt in dat landen zich committeren aan het tegengaan van klimaatsverandering waarbij de bovengrens van de temperatuurstijging niet verder dan 2 graden Celsius mag zijn ten opzichte van de pre-industriële tijdperk. Ook mag de opwarming van de aarde niet verder stijgen dan 1,5 graden Celsius. In het Parijsakkoord is ook opgenomen, het gebruik van brandstoffen moet langzaam worden afgebouwd.

Comments are closed.