Suriname moet een Moslim-vriendelijke toerisme bestemming worden

Betrouwbare informatie leidt tot juiste aanpak zegt NJP- voorzitter Koniki
juli 15, 2019
Proces Nationale Risk Asessment begonnen
juli 15, 2019
Show all

Suriname moet een Moslim-vriendelijke toerisme bestemming worden

Suriname moet vriendelijker worden gemaakt voor toeristen uit Moslim landen. Het gaat om een groeiende groep van gemiddeld 170 miljoen toeristen per jaar. De verwachting is dat Moslim toeristen in 2026 zeker US$ 300 miljard zal injecteren in de wereldeconomie. Om een graantje mee te pikken is de workshop “The developing Muslim-Friendly Tourism in Suriname en Guyana” in KKF georganiseerd waar vertegenwoordigers van de Surinaamse en Guyanese overheid aan meedoen. Minister Stephen Tsang zegt dat het nodig is om ons land vriendelijker te maken voor Moslim toeristen, ondanks het feit wij zeer tolerant zijn tegenover anderen.

El Hassane Hzaine, Director General van Islamic Centre for Development and Trade zei tijdens zijn toespraak dat het doel van de workshop is om de capaciteit van Suriname en Guyana te versterken met het doel toeristen uit OIC-landen hier te kunnen verwelkomen.

De workshop duurt van 15 tot en 17 juli. Aan het eind van de workshop moeten er ideeën zijn hoe Suriname en Guyana kunnen samenwerken om een deel van 170 miljoen toeristen hier te krijgen.

Comments are closed.