Today in Pop History
januari 26, 2014
President bereid actieplan voor
januari 26, 2014
Show all

Suriname leende 175 miljoen van IDB

Suriname heeft het afgelopen jaar 175 miljoen US dollars geleend bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Een bedrag van 125 miljoen US dollars was van de IDB zelf en de resterende 50 miljoen behelst een cofinanciering met China.

De leningen zijn gegaan naar diverse sectoren gericht op structurele hervormingen zoals vervat in het Ontwikkelingsplan van de regering. In een communiqué stelt de IDB dat de financiering valt binnen het kader van de landstrategie (2011-2015 Country Strategy) die met de Surinaamse regering is afgesproken.

Een investeringslening van 30 miljoen US dollars ging naar versterking van de energiesector. Andere sectoren waarin IDB-geld wordt gestopt zijn versterking van de toezicht in de financiële sector en bevordering bancaire en verzekeringssector. Ook de landbouwsector zal profijt hebben van de leningen.

Suriname kreeg aan schenking en technische assistentie 5,4 miljoen US dollars voor de energiesector, sociale zekerheid en transport. De IDB bekostigde ook de uitvoering van het beleid over vroege stimulatie van kinderontwikkeling geleid door first lady Ingrid Bouterse-Waldring als voorzitter van de Early Childhood Development Steering Committee. Wat betreft de particuliere sector ging een IDB-schenking van 1 miljoen US dollars via het multilaterale investeringsfonds (MIF)naar verbetering van vaktrainingen voor jongeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.