Today in Pop History
april 2, 2014
Dagbladen overzicht 02 april
april 2, 2014
Show all

Suriname krijgt SMS betaalsysteem

Betalen via sms’jes wordt mogelijk

Als alles goed loopt hebben Surinamers voor het einde van dit jaar de mogelijkheid om met hun GSM mobieltjes betalingen te doen en te ontvangen. Via dit systeem, dat enkele jaren geleden is ontwikkeld door Rekemo NV, kunnen klanten op relatief simpele manier betalen voor goederen en diensten die lokaal of online zijn gekocht. Althans dat is de bedoeling.

Tijdens een presentatie dinsdagavond in de KKF beurshal mochten geïnteresseerden vragen stellen over het GSM betaalsysteem en zelfs participeren bij experimenten. Individuen en bedrijven die gebruik willen maken van de mogelijkheden van het systeem moeten beschikken over een GSM mobiel en een SRD, US Dollar of Euro bankrekening.

Betalingsopdrachten worden simpelweg via SMS-berichten gedaan. Met de tegoeden op de bankrekening als dekking kan een klant van het systeem betalingen verrichten en geld ontvangen. Als eenmaal het systeem in werking is zal dit beheerd worden door een zelfstandig bedrijf onder de naam GSM Credits NV.

Er is in het concept ruimte voor agenten en zogenaamde merchants die het systeem bereikbaar moeten maken. Soortgelijke systemen zijn al enkele jaren operationeel over de hele wereld maar toen Rekemo NV in 2007 dit idee ontwikkelde, was er nog weinig geloof in een dergelijk concept. Nu is de tijd, volgens vertegenwoordigers van Rekemo rijp, om deze betaalmogelijkheid te introduceren. In later nieuwsuitzendingen meer over het GSM betaalsysteem.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.