“Suriname kan binnenkort naar code oranje”

“Van beweging tot grootste buitenparlementaire partij”
november 2, 2020
Sportverslagen – 2 november 2020
november 2, 2020
Show all

“Suriname kan binnenkort naar code oranje”

COVID-19 besmettingen fors gedaald

Suriname heeft vandaag 33 actieve COVID-19 gevallen. In het ziekenhuis worden 25 personen verpleegd. Op de Intensive Care afdeling liggen er 3 patienten, terwijl 6 personen genezen zijn verklaard in het afgelopen etmaal.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is tevreden over de daling van het aantal COVID-19 besmettingen. In de maand mei waren de autoriteiten genoodzaakt de alertheidsstatus code rood te hanteren, vanwege verspreidingen van het virus binnen de gemeenschap met onbekende bron. Tegenover het STVS Journaal zegt minister Ramadhin dat Suriname binnenkort zal overstappen op code oranje; de kleur die staat voor sporadische casussen.

In de ziekenhuizen wordt er nu meer aandacht besteedt aan de zorg van andere patienten. Uitgeleende frontliners gaan ook terug naar hun vaste werkplek.

Medisch directeur Fauzia Poese van het Regionaal Ziekenhuis Wanica, dat vooral gefocust is op zorg  aan COVID-19 patienten, bevestigt in gesprek met het STVS Journaal dat de druk op zorgverleners is afgenomen.

Medisch-directeur Fauzia Poesa van het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

Daar worden er ook leuke activiteiten ontplooid om het verblijf van de patienten aangenaam te maken. Wekelijks zijn er zumba-lessen en workshops waaraan personeel ook mag meedoen. Tot nu toe zijn 5.210 mensen in Suriname positief getest op COVID-19. Hiervan zijn 5066 genezen verklaard. 111 mensen hebben het niet gehaald. 

Comments are closed.