Suriname heeft luchtvaartveiligheidsmaatregelen bijna rond

Fa Tjauw Song Foei schenkt SRD 50.000 aan organisaties
februari 1, 2014
SCUA: Onrust bedrijfsleven laatste grillen jaar van de Slang
februari 1, 2014
Show all

Suriname heeft luchtvaartveiligheidsmaatregelen bijna rond

Suriname heeft zijn huiswerk bijna af om te voldoen aan de strenge veiligheidsregels van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) en de VS. Daarna is het aan vliegmaatschappijen om rechtstreekse vluchten tussen beide landen te initiëren.

“Er moeten alleen nog wat kleine zaken in orde worden gemaakt voordat onze luchthaven door de Amerikanen gecertificeerd kan worden”, zegt Gerard Brunings, adviseur van de president over de luchtvaartsector aan DWT.

De omrastering van de Johan Adolph Pengel Luchthaven moet nog verhoogd worden, wat al gaande is. Daarnaast moeten er wat administratieve aanpassingen worden gepleegd aan het controleprogramma en trainings- beleid van het Nationaal Luchtvaart Plan (NLP).

Het NLP moet ook worden goedgekeurd in De Nationale Assemblee, samen met de open sky luchtvaartovereenkomst tussen Suriname en de Verenigde Staten. Zelfs zonder goedkeuring in het parlement, zouden rechtstreekse verbindingen volgens Brunings mogelijk zijn als Suriname maar voldoet aan de voorschriften.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.