Suriname heeft 4 positieve COVID-19 gevallen

Dagbladen overzicht – 20 maart 2020
maart 20, 2020
Registratie politieke partijen komt goed op gang
maart 20, 2020
Show all

Suriname heeft 4 positieve COVID-19 gevallen

In Suriname zijn nu al vier COVID-19 gevallen vastgesteld. Dat meldt de website covid-19.sr. Vannacht is het aantal positieve gevallen bijgewerkt. Gisteren tijdens de dagelijkse persconferentie van het Nationaal COVID-19 Management Team was er nog sprake van twee gevallen. Over de situatie van de nieuwe gevallen is nog niets bekendgemaakt.

Net als de eerste persoon kwam de tweede positieve case ook uit Nederland. Er zou toen ook sprake zijn van een derde, maar die is intussen al vertrokken naar Nederland. Daar is de besmetting geconstateerd. Volgens Cleopatra Jessurun, directeur Volksgezondheid, worden andere verdachte gevallen ook onderzocht.

Cleopatra Jessurun, directeur Volksgezondheid. Er worden voorbereidingen getroffen om ingezetenen uit het buitenland, met name in Europa en Amerika, terug te halen. Gisteren zijn 41 personen uit Guyana binnengehaald. Die zijn in quarantaine geplaatst in Nieuw-Nickerie. Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft samen met NCCR en het Directoraat Nationale Veiligheid overleg gevoerd met de hotels om mogelijke quarantaine plekken te creëren.

De wereldbank heeft intussen middelen aangeboden om de besmetting van COVID-19 tegen te gaan. Bij het ministerie van Financiën moesten er gisteravond lijsten worden ingediend met goederen die prioriteit hebben, zegt Kolonel Jerry Slijngaard van het NCCR.

Kolonel Jerry Slijngaard van het NCCR. Hij meldt verder dat vanaf gisteren alle recreatieoorden in het district Para gesloten zijn.

Door de ontstane COVID-19 situatie hebben bepaalde werkgevers hun arbeiders verplicht verlof op te nemen, zegt minister Soewarto Moestadja van Arbeid. Als de werknemer bereid is arbeid te verrichten, blijft het recht op loon voortbestaan. Hij vraagt partijen om in alle redelijkheid zaken op te lossen.

Soewarto Moestadja, minister van Arbeid gisteren bij de dagelijkse COVID-19 persconferentie. Het Nationaal COVID-19 Management Team verzekert dat al het mogelijke wordt gedaan om de situatie onder controle te houden. De samenleving wordt opgeroepen de nodige beschermingsmaatregelen in acht te nemen.

Comments are closed.