Suriname gastland regionale malariameeting

‘Leningen volgens de wet, waar nodig met advies PG’
oktober 30, 2019
Sportverslagen – 30 oktober 2019
oktober 30, 2019
Show all

Suriname gastland regionale malariameeting

Doel volledig eliminatie in 2020

Suriname is het gastland voor een regionale bijeenkomst over malaria en malariavoorkomens. De meeting, onder auspiciën van het Ministerie van Volksgezondheid, is dinsdag gestart in het Braziliaans Cultureel Centrum aan de H.D. Benjaminstraat. Naast de Surinaamse vertegenwoordiging doen delegaties uit Brazilië, Frans-Guyana, Guyana en internationale organisaties als de UNDP, PAHO en Global Fund mee. Er zal tot en met donderdag worden gediscussieerd over hoe malaria tegen te gaan in mobiele nederzettingen als bijvoorbeeld de goudmijnen in het binnenland. Het streven is om in 2020 malaria in Suriname volledig geëlimineerd te hebben, zegt Helene Hiwat, de coördinator van het Malaria Programma Suriname.

Het is bekend dat de uitdagingen bij het bestrijden van malaria praktisch hetzelfde zijn in de buurlanden en regionaal. Door samen te werken kan de regio sneller vooruitgang boeken in het elimineren van de infectieziekte die wordt overgebracht door de beet van een muskiet. Suriname heeft als een klein land bewezen dat malaria kan worden uitgeroeid, meent de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun.

Cleopatra Jessurun, Volksgezondheidsdirecteur, en de coördinator van het Malariaprogramma in Suriname, Helene Hiwat. De regionale malariameeting is tot en met donderdag 31 oktober.

Comments are closed.