Suriname gastland Caribische Badmintonkampioenschappen

NPS-parlementariër Patricia Etnel: Ondernemers verdienen financiële zekerheid
augustus 15, 2018
Trustbank Amanah Paramaribo-centrum geopend
augustus 15, 2018
Show all

Suriname gastland Caribische Badmintonkampioenschappen

Toernooi in gloednieuwe sporthal volgens internationale standaarden

 

Suriname is van 16 tot en met 29 augustus gastland van de Caribische Badmintonkampioenschappen 2018. Aan het toernooi doen in totaal vier landen mee. Naast Suriname zijn dat Trinidad en Tobago, Guyana en Barbados. Jamaica en de Dominicaanse Republiek hebben afgezegd. Er doen ook twee spelers mee uit Luxemburg en Duitsland. Dat kan, omdat het toernooi, dat uit vier delen bestaat, uit een open en een gesloten deel bestaat, vertelt Charlene Soerodimedjo, voorzitter van de badmintonbond.

De wedstrijden worden gespeeld in een gloednieuwe sporthal aan de Ringweg-Noord. De speellocatie voldoet aan de internationale regels die gelden voor badmintonwedstrijden en beleeft met het toernooi de ‘soft’ opening.

Om de badmintonsport weer te doen herleven heeft het bestuur Soerodimedjo, dat begin dit jaar is aangetreden, grootse plannen. Zo moet de racketsport onderdeel worden van het lesprogramma op de basisschool met de introductie van ‘Shutle Time’ in Suriname.

Charlene Soerodimedjo, voorzitter van de Surinaamse Badmintonbond. Een kaartje voor de Caribische kampioenschappen kost vijf Surinaamse dollar. De wedstrijden beginnen rond vijf uur ’s middags. Het is voor het eerst in tien jaar dat Suriname een internationaal toernooi organiseert.

Comments are closed.