Suriname Financial Campus levert eerste 256 geslaagden

Today In Pop History
februari 8, 2014
Dagbladen overzicht 08 februari
februari 8, 2014
Show all

Suriname Financial Campus levert eerste 256 geslaagden

De Suriname Financiële Campus (SFC) heeft vrijdag 256 personen een certificaat uitgereikt voor de eerste training ‘financiële dienstverlening’. Dit meldt de Centrale Bank van Suriname. SFC is een deelproject van het nationaal programma tot institutionele versterking van de financiële sector en het vergroten van het financieel bewustzijn van de burger.

Bij de certificaatuitreiking zei bankpresident Gillmore Hoefdraad dat met juiste kennistoepassing het belang van zowel cliënt als de financiële instelling én investeerders is gediend. “Het financieel bewustzijn van de burgers bevordert de financiële stabiliteit en maakt sociaal economische ontwikkeling op nationaal niveau mogelijk”, aldus de bankpresident.

De SFC is opgezet door de CBvS en ging juli vorig jaar van start. De training is ontwikkeld in samenwerking met het opleidingsinstituut Welten International en lokale deskundigen uit de financiële sector. De deelnemers waren vertegenwoordigers van banken, verzekeringsmaatschappijen, cambio’s, pensioenfondsen, spaar- en kredietcoöperaties en de Women Business Group. Met de module ‘financiële dienstverlening’ beoogt de CBvS het ontwikkelen van opleidingsprogramma’s gebaseerd op Surinaamse wet- en regelgeving. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de meest moderne leermethoden en technieken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.