Info 10 – High Tea – 18 Juli 2017
juli 18, 2017
Bond Diakonessenhuis stelt ultimatum aan directie
juli 18, 2017
Show all

Suriname en Suralco hebben overeenkomst

NDP-lid Bouva: ‘Niks aan de hand’

NPS-fractieleider Gregory Rusland neemt afwachtende houding aan

NDP-assembleelid Melvin Bouva neemt er geen aanstoot aan, dat president Desi Bouterse in het weekeinde wereldkundig maakte dat er met Suralco overeenstemming is bereikt over het overdragen van een aantal gebieden. Zo zullen onder meer de haven van Coermotibo en concessiegebieden in Nassau terugkeren in Surinaamse boezem.

Het parlement wordt op dinsdag 18 juli in comité-generaal geïnformeerd over de status van de onderhandelingen met de multinational. Voor Bouva is er echter niks aan de hand. Hij ziet het als een aankondiging om de lokale bewoners gerust te stellen en te verzekeren dat de regering ook hun belang dient.

NDP-parlementariër Melvin Bouva. Collega Gregory Rusland, de fractievoorzitter van de NPS, neemt een afwachtende houding aan. Zijn woorden hebben voor enige verbazing gezorgd. Rusland laat echter niet het achterste van zijn tong zien en zegt benieuwd te zijn naar wat de president dinsdag 18 juli gaat presenteren.

Parlementariër Gregory Rusland van de NPS. Behalve de onderhandelingen met het Amerikaanse bedrijf, zal er dinsdag 18 juli tijdens het comité-generaal ook worden gesproken over de situatie in de Surinaamse gezondheidssector. Aanvankelijk zou de bijeenkomst vorige week worden gehouden, maar op verzoek van de regering is de bijeenkomst met een week verschoven.

Comments are closed.