Suriname en India tekenen tal van overeenkomsten

Ambtenaren krijgen SRD 500 koopkrachtversterking
april 29, 2017
Congres VS houdt federale overheid draaiende
april 29, 2017
Show all

Suriname en India tekenen tal van overeenkomsten

New Delhi: MoS for External Affairs V K Singh at Parliament in New Delhi on Thursday during the winter session. PTI Photo by Subhav Shukla (PTI12_3_2015_000228b)

De Indiase minister van Buitenlandse Zaken, generaal Vijay Kumar Singh, is op werkbezoek in Suriname. Samen met ambtgenoot Yldiz Pollack-Beighle heeft hij gisteren zijn handtekening onder een aantal overeenkomsten geplaatst. Het gaat onder meer om samenwerkingen op het gebied van de traditionele genezingswijzen, kennis bij de organisatie van verkiezingen en financiering van programma’s uit de kredietlijn die India ter beschikking heeft gesteld.

India denkt dit fonds aan te vullen met USD 30 miljoen. Het ligt aan Suriname om daar de voordelen uit te halen, zegt BuZa-bewindsvrouw Pollack-Beighle.

 

Minister Yldiz Pollack-Beighle die gisteren samen met haar Indiase collega van Buitenlandse Zaken, generaal Vijay Kumar Singh, een aantal overeenkomsten ondertekende. Daarnaast vond er een schenking plaats van 150 duizend US$ ten behoeve van de heropbouw van de door de watersnood getroffen delen van het Paramacaans gebied.

Comments are closed.