Suriname en Amerika gaan samenwerking uitbreiden

‘Niet de eerste keer dat RGD meedoet aan een actie’
april 21, 2017
Verdachte aanslag spelersbus Dortmund opgepakt
april 21, 2017
Show all

Suriname en Amerika gaan samenwerking uitbreiden

Minister Eugene van der San van Justitie en Politie (Juspol) en de Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan hebben gisteren gesproken over een model om de bestaande samenwerking met de Amerikaanse overheid te kunnen uitbreiden. De afgelopen jaren was deze samenwerking onder meer gericht op de versterking van het Hof van Justitie, het Openbaar Ministerie en de verschillende korpsen, die onder het ministerie vallen, meldt de voorlichting van het ministerie.
Nolan heeft een maand geleden twee boten geschonken aan het Korps Politie Suriname (KPS). Er zullen politiefunctionarissen uit de USA naar Suriname komen om trainingen te verzorgen met betrekking tot de boten. Nolan heeft ook een uitnodiging voor trainingen voor leden van het KPS in El Salvador aan de Justitieminister overhandigd. Het Openbaar Ministerie zal worden versterkt met trainingen op het gebied van Money Laundering.
Van der San gaf de ambassadeur uitleg over de extra politiecontrole ‘Operatie Octopus’, die wordt uitgevoerd door speciale eenheden van het KPS en het Nationaal Leger. Hij besprak ook de bescherming van de groep Chinese winkeliers, drugsmokkel vanuit Miami en de kwestie van Surinamers die naar Syrië vertrekken en die zich aansluiten bij de terreurorganisatie ISIS. De samenwerking met de Drug Enforcement Administration (DEA) is daarbij ook aan de orde gekomen, zegt Juspol.

Comments are closed.