Suriname draagt co-presidentschap CELAC-EU Coördinatie- en Samenwerkingsmechanisme over

Katachtigen verdienen bescherming!
juli 18, 2018
SOC voert bilaterale gesprekken in Barranquilla
juli 19, 2018
Show all

Suriname draagt co-presidentschap CELAC-EU Coördinatie- en Samenwerkingsmechanisme over

Suriname heeft het co-presidentschap van de CELAC-EU Coördinatie- en Samenwerkingsmechanisme op het gebied van Drugs, overgedragen. De overdracht vond plaats in Sofia, Bulgarije, tijdens de 20ste High Level bijeenkomst van het mechanisme. Het streven van het CELAC-EU Mechanisme is om dialoog tussen de twee regio’s over bestrijding van internationale drugscriminaliteit te verbeteren en de effectiviteit van een gezamenlijke samenwerking op het gebied van de bestrijding van ook de aan drugs-gerelateerde criminaliteit te verhogen.

Het co-presidentschap werd aangestuurd door de Surinaamse ambassade in Brussel, België, in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) van het Kabinet van de President en ondersteund door de Nationale Anti — drugs Raad (NAR).

Op de internationale bijeenkomst hield de Surinaamse delegatie een viertal presentaties, vanuit het perspectief op het wereldwijde drugsprobleem en de noodzaak van effectieve internationale samenwerking. Een daarvan handelde over de sociale en gezondheidseffecten van het drugsprobleem in Suriname en de antwoorden daarop. Voorts is aangegeven dat het voor het land prioriteit blijft effectieve internationale samenwerkingsverbanden aan te gaan met drugs producerende en consumerende landen, om zodoende de illegale doorvoer van drugs via het Surinaams grondgebied effectief terug te dringen.

Comments are closed.