Suriname Culinary Team wint brons tijdens Taste of the Caribbean 2018

Staatsolie sluit offshore-productiedelingscontract met Cairn Energy
juni 28, 2018
10 Mobiel – Siegfriedn Dorp – 28 Juni 2018
juni 28, 2018
Show all

Suriname Culinary Team wint brons tijdens Taste of the Caribbean 2018

Het jonge en in 2018 geselecteerde Suriname Culinaire Team wint tijdens de jongste editie van The Taste of the Caribbean twaalf bronzen medailles. Dit jaar deden elf landen mee aan de competitie Caribbean Team of the Year, waarbij een drie gangen menu van de moderne Caribische cuisine binnen vier uren moest worden bereid voor 40 gasten. De grootste uitdaging is steeds dat het team aan het begin van dit onderdeel een Mystery Basket aan proteïnes krijgt.

Suriname kreeg dit jaar Certified Angus Beef, lamsschouder en kip, die vervolgens werden verwerkt in het voor- en hoofdgerecht. De identiteit van het voorgerecht was Surinaams Creools, het hoofdgerecht was een alakondre (smaken uit diverse keukens) en het dessert kreeg z’n inspiratie van west-Indiase smaken. De overige medailles werden verkregen op de individuele wedstrijden. De chef of the year competities kunnen namelijk alleen worden gedaan door een lid van het culinair team en die zijn dit jaar voor Shannon van Ommeren – Junior Chef of the Year, Stefano Feliksdal – Bartender of the Year, Mitchel Klaiber – Pastry Chef of the Year en Yamuro Zuiverloon – Chef of the Year.

Voor de gesponsorde competities vanuit het bedrijfsleven van de Verenigde Staten wint Peggy Merkus de Seafood Competition en Gredchan Rabidin de Beef Competition.

Comments are closed.