Suriname boekt winst in eerste Nations League partij

Dagbladen overzicht – 6 september 2019
september 6, 2019
Tjon En Fa verbreekt Wereld Record en vestigt nieuw Nationaal record
september 6, 2019
Show all

Suriname boekt winst in eerste Nations League partij

Dubbelslag Gleofilo Vlijter doet Dominica das om.

Suriname is de eerste partij in Nations League B verband met een overwinning begonnen. Met twee treffers, oftewel een ‘brace’, zoals de Engelssprekende commentator het noemde, velde Natio spits Gleofilo Vlijter het vonnis over Dominica, 2-1. Vlijter deed dat notabene in zijn allereerste officiële wedstrijd voor het senioren Surinaams elftal, waarin hij direct in de basis mocht staan. Opnieuw een mijlpaal dus voor de gretige aanvaller, die na de partij vooral blij was dat hij met zijn twee doelpunten belangrijk kon zijn voor het team.

Suriname domineerde het merendeel van de wedstrijd, maar had het na de snelle gelijkmaker van Dominica, gevolgd op de vroege openingsgoal van Vlijter, moeilijk om door de verdediging van de ingezakte ploeg van Dominica te komen. Maar de spits had er alle vertrouwen in dat Suriname de winst nog kon pakken, met succes.

Aanstaande zondag heeft Suriname een goeie kans, zich te revancheren tegen Nicaragua, dat zich in dezelfde poule half verslikte tegen Saint Vincent & The Grenadines, 1-1. Suriname kan dan de in 2014 opgelopen 3-1 WK kwalificatie dreun tegen de Midden-Amerikanen goedmaken voor eigen publiek. Gleofilo Vlijter hoopt dan weer in de basis te mogen staan van coach Dean Gorre en belangrijk te zijn voor Natio.

Heldere boodschap van Gleofilo Vlijter, de gevierde man donderdag in de met 2-1 gewonnen partij tegen Dominica. U weet dus wat u aanstaande zondag in het AK stadion, om zeven uur te wachten staat. De jongens rekeken op uw massale ondersteuning.

Comments are closed.