Suriname besteedt aandacht aan Wereld Autisme Dag

PL niet overtuigd van aantal ‘overstappers’ naar NDP
april 2, 2019
Sportverslagen – 2 april 2019
april 2, 2019
Show all

Suriname besteedt aandacht aan Wereld Autisme Dag

In Suriname wordt er ook op 2 april aandacht besteedt aan Wereld Autisme Dag. Over de hele wereld worden er activiteiten gehouden die dienen autisme onder de aandacht te brengen van de samenlevingen. De maand april is ook door de VN uitgeroepen tot autisme maand.

Autisme is een aangeboren stoornis in de hersenen. Alles wat mensen met autisme zien, ruiken, horen en voelen, ervaren ze anders. Hierdoor kost het hen veel moeite om de wereld om zich heen te begrijpen. In Suriname houdt de Stichting Rotary Suriname voor Autisme zich bezig met de bewustwording rond de aandoening. En volgens Anjani Boetius- Mahes, programmanager van de stichting, worden burgers zich langzaamaan meer bewust van wat autisme is.

De stichting vraagt aandacht voor autisme door dinsdag blauw te dragen; de kleur die solidariteit bewijst met de aandoening. Ook hangen er op sommige plekken nog campagnebanners uit 2017, met het opschrift ‘Autism close to my heart’, die blijft doorgaan. In het weekeinde was er een thema-avond over “volwassen worden met autisme”. Boetius-Mahes vindt dat er het hele jaar door aandacht aan moet worden besteed.

Anjani Boetius-Mahes, programmanager van de Stichting Rotary Suriname voor Autisme.De stichting is opgericht in 2015. De hele maand april wil zal de organisatie filmpjes en berichten posten op sociale media, om de aandacht te houden op autisme.

Comments are closed.