Suriname bespreekt projectfinanciering OIC

Nieuwe Grondmarkt weer open
september 5, 2019
Sportverslagen – 5 september 2019
september 5, 2019
Show all

Suriname bespreekt projectfinanciering OIC

Suriname is tot 30 september in de gelegenheid in aanmerking te komen voor projectfinanciering van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC). Dit zegt minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. De voorbije twintig jaar is weinig ondernomen door het land om gebruik te maken van OIC-fondsen, zegt de bewindsvrouw.

Op dit moment is een delegatie van de Commissie voor Economische en Commerciële Samenwerking van de OIC in Suriname voor gesprekken over de financiering van zes projecten.

Aan de gesprekken doen de ministeries van Financiën, Handel en Industrie, OWTC, LVV en  SoZaVo mee. De minister stelt dat vanwege de deadline van 30 september, een efficiënte aanpak nodig is om de projecten rond te krijgen.

De verstevigde samenwerking met OIC levert ons land nog meer voordelen op. In de marge van de besprekingen op Buitenlandse Zaken werd ook bekend, dat Suriname vanaf 2020 in aanmerking kan komen voor de financiering van projecten gericht op hernieuwbare energie en industrie ontwikkeling.

Minister Yldiz Pollack-Beighle over de resultaten van een tweedaags bezoek van de Commissie voor Economische en Commerciële Samenwerking (COMCEC), een werkarm van de Organisatie van Islamitische Samenwerking. Verschillende sectoren mogen, na goedkeuring van de ingediende projecten, een bedrag tot tweehonderdvijftig duizend US dollar tegemoetzien.

Comments are closed.