Suriname beschikt over eerste diamantkantoor

Radio10 Sportverslagen maandag 5 februari 2018
februari 5, 2018
Dagbladen overzicht dinsdag 6 februari 2018
februari 6, 2018
Show all

Suriname beschikt over eerste diamantkantoor

Glomac N.V heeft op vrijdag 2 februari in Suriname het eerste bedrijf geopend welke zich specialiseert in de taxatie, opkoop en verkoop van Surinaamse edelstenen en is daarmee uniek in Suriname. Het mogen taxeren van diamanten is een hooggespecialiseerd beroep dat internationale ervaring van minimaal 5 jaar vereist bij een van de wereldwijde Diamond Traders.

Glomac NV beschikt over een taxateur en twee diamantslijpers. Bij de opening waren aanwezig vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, Minister van Handel, Industrie en Toerisme, Ferdinand Welzijn, Minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regilio Dodson, Minister van Arbeid, Soewarto Moestadja en Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse, en andere zakenrelaties.

Tot de edelstenen waarmee Glomac zal werken behoren diamanten, maar ook gekleurde steentjes zoals saffieren, robijnen en smaragden die in het binnenland gevonden worden. De dienstverlening die Glomac aan haar klanten biedt, is het vaststellen van de waarde van de edelstenen. De sieraden worden gemerkt onder het merk “G”.

Legale export van de stenen, is nog niet mogelijk totdat Suriname is toegetreden als lid van de World Diamond Council. Een dergelijk lidmaatschap stelt Glomac, in staat om diamanten te verhandelen op de zwaar gereguleerde diamantbeurzen in de wereld, waarvan de bekendste zijn Tel Aviv, New York, Dubai en Antwerpen.

Comments are closed.