Surinaamse studenten naar Dominica

SLM-ambassadeurs op vluchten Amsterdam en Miami
mei 20, 2016
Regering praat vandaag verder met bedrijfsleven
mei 20, 2016
Show all

Surinaamse studenten naar Dominica

Het CARICOM Secretariaat (CARISec) is  bezig met de uitvoering van de 2e fase van het regionaal projekt “Students Engaging the CSME through field Promotion”. 19 Hbo-studenten met een begeleider, een Caricom Jeugdambassadeur en een afgevaardigde van de Caricom Focal Point van het ministerie van Handel en Industrie. vertrekken 21 mei 2016 naar Dominica. In de 1ste fase van het project,  welke in 2009 van start  ging, werden er totaal 60 studenten afkomstig uit Belize, Dominica en Suriname in staat gesteld om Trinidad and Tobago, Jamaica en Barbados te bezoeken.

In de 2e fase heeft Suriname als één van de “receiving countries”, in de periode van 13 tot 18 maart 2016 studenten uit St. Lucia met hun begeleiders en een vertegenwoordiger van CARICOM ontvangen. Suriname is nu aan de beurt als “sending country” om Dominica aan te doen en wel van 22 mei tot en met 28 mei 2016. Volgens instructies van het CARISec is het gewenst dat de studenten zich vóór vertrek in hun land oriënteren. Zo zijn er bezoekjes gebracht aan private ondernemingen, die zich met de CSME regimes bezighouden en ministeries die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van de CSME regimes. Het doel van dit project is om de volgende generatie in staat te stellen om carrière mogelijkheden te identificeren als het gaat om te willen wonen en te werken in een Caricomlidland of zelfs het opzetten van een bedrijf.

Vóór vertrek heeft de minister van Handel en Industrie, Mr. Sieglien Burleson de studenten ontvangen en aangemoedigd om alle mogelijkheden te willen bekijken en te benutten. Zij wenste de studenten heel veel succes toe.

Comments are closed.