Surinaamse regering akkoord met ontmanteling Suralco raffinaderij

Roshni Radhakishun overleden
juli 20, 2018
Podosiri fabriek welkome ontwikkeling voor Marowijne
juli 20, 2018
Show all

Surinaamse regering akkoord met ontmanteling Suralco raffinaderij

De Surinaamse regering gaat akkoord met de ontmanteling van de Suralco raffinaderij. De goedkeuring volgde op zes maanden onderhandelen tussen de ALCOA en de presidentiële onderhandelingscommissie voor de Bauxietindustrie. Dat laat de AlCOA in een donderdag uitgegeven verklaring weten. Er staat verder in “dat de ontmanteling in overeenstemming is met veiligheids- en milieu standaarden”.

Rond eind juni verscheen in de pers het bericht dat het slopen van de aluinaarderaffinaderij zou aanvangen. Het parlement drong toen voor de zoveelste maal aan op informatie, die uitbleef daar de regering de lippen stijf op elkaar hield. Vicepresident Adhin gaf De Nationale Assemblee per schrijven aan dat de Afobakka Krachtcentrale op 31 december 2019 in staatshanden komt. De documentatie over de onderhandelingen tussen ALCOA en de presidentiele commissie zouden volgens hem eind juli de volksvertegenwoordiging bereiken.

De verklaring van de maatschappij eindigt met de woorden: “Wegens afspraken met betrekking het delen van vertrouwelijk informatie, is het eerder niet mogelijk geweest details over de onderhandelingen tussen Alcoa en de presidentiële onderhandelingscommissie uit te geven.

Comments are closed.