Surinaamse powervrouwen pleiten voor samenspel

Dagbladen overzicht – 8 maart 2019
maart 8, 2019
‘Yu Ab’ eng’ workshop gaat jong talent vormgeven
maart 8, 2019
Show all

Surinaamse powervrouwen pleiten voor samenspel

Internationale Dag van de Vrouw:

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vrouw, die jaarlijks op 8 maart wordt gevierd, sprak Radio 10 met een nieuwe generatie van sterke Surinaamse vrouwen. Wat uit hun reacties naar boven komt, is dat de positie van de vrouw er relatief op vooruit is gegaan, maar dat er nog altijd plaats is voor verbetering.

Voormalig Miss Suriname Zoureena Rijger is naast model en zangeres, General Manager bij Burger King en zij vindt dat te weinig vrouwen hoge posities bekleden in het bedrijfsleven. Rijger zegt dat het belangrijk is dat vrouwen hun ding kunnen doen en neemt zichzelf als een voorbeeld.

 

Mijensa Rensch is FIFA-grensrechter; iets wat velen nog toeschrijven aan een man, maar volgens Rensch kunnen vrouwen evenveel als mannen. Ze zegt dat het stereotiepe beeld van een vrouw achter het fornuis moet verdwijnen en dat ze gewoon meer respect verdient.

 

Charlene Soerodimedjo is adviseur en managing partner van een adviesbureau tevens voorzitter van de Surinaamse Badmintonbond (SBB). Soerodimedjo vindt de Internationale Dag van de Vrouw een goed idee, maar plaatst er enkele kanttekeningen bij.

 

Fanisha Salamat is momenteel partner in een marketingcommunicatiebureau. Het is voor haar interessant dat bewezen wordt dat vrouwen en mannen, ondanks hun verschillende ideeën, kunnen samenwerken. Maar bovenal, zegt ze, is het belangrijk dat vrouwen elkaar onderling helpen.

De Internationale Dag van de Vrouw moet als aansporing dienen voor de hele gemeenschap, in de strijd voor de gelijkwaardigheid van vrouwen.

Comments are closed.