Surinaamse Moslimassociatie keurt aanslag én aanleiding af

Bushouders route Parbo-Southdrain niet tevreden over gesprek met TCT
januari 10, 2015
‘Lessen trekken uit Charlie Hebdo-aanslag’
januari 10, 2015
Show all

Surinaamse Moslimassociatie keurt aanslag én aanleiding af

Wat de aanleiding ook mag zijn, de aanslag op het satirische blad Charlie Hebdo wordt “honderd procent” afgekeurd. Anderzijds is vrijheid van meningsuiting geen vrijbrief om gevoelens van jouw medemens te kwetsen. Dit zegt Michel Soebhan, voorzitter van de Surinaamse Moslim Associatie (SMA), naar aanleiding van de bloedige aanslag die woensdag is gepleegd op het Franse weekblad.

De aanslag heeft nationaal en internationaal veel stof doen opwaaien. “De Islam verwerpt en veroordeelt geweld. Alleen de rechter heeft de bevoegdheid om te oordelen”, benadrukt  Soebhan. Volgens hem wordt de indruk gewekt als zou de hele moslimgemeenschap staan achter de handeling van de daders.

Maar het mes snijdt aan twee kanten voor Soebhan. Hij stelt, zonder journalisten restricties op te leggen, dat vrijheid van meningsuiting niet gezien moet worden als vrijbrief om anderen te pesten. “Als ik jou uitscheld of beledig, ga je het toch ook niet leuk vinden?”, vraagt Soebhan tegen de krant. Hij durft niet meteen te zeggen dat het weekblad de situatie heeft uitgelokt. “Zij gingen ervan uit dat ze gebruik maakten van hun democratisch recht, maar houd daarbij rekening met andermans gevoelens.”

De Associatie van Caribische Mediawerkers waar ook de journalistenvereniging in Suriname lid van is, heeft haar medeleven betuigd aan haar Franse collega’s. De associatie stelt zich op het standpunt dat vrijheid van meningsuiting te allen tijde gewaarborgd dient te worden. De daders die de aanslag hebben gepleegd zijn vrijdag gedood door de politie.

 

 

1 Comment

  1. Remi B. Biswane schreef:

    Ik denk aan de vernietiging van Lybie en het doen opjagen en de brute wrede moord op Moamar Ghadaffi !
    Ik denk aan de eeuwige Franse vloek die Haiti in de eeuwige armoede gestort heeft !
    De Fransen zij geen lievertjes, ik denk terecht; dat dit NIET de laatste aanslag is ! !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.