Surimep 2017 vindt voortgang, ondanks afzeggingen

Anton de Kom Universiteit organiseert kennisbeurs
oktober 24, 2017
Lucht tussen VMS en SZF begint op te klaren
oktober 24, 2017
Show all

Surimep 2017 vindt voortgang, ondanks afzeggingen

Surimep 2017 gaat gewoon door. Dit zegt Sergio Silva, projectmanager tevens Head of Sustainability and Energy Events van AME Trade Ltd, desgevraagd aan Starnieuws. De tweede editie van de Suriname International Mining, Energy & Petroleum Conference & Exhibition wordt van 1-3 november gehouden in het KKF-gebouw.

Silva bevestigt dat Staatsolie en Grassalco hebben besloten om geen sponsor meer te zijn. Dit gebeurde kort na uitspraken van minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen dat het ministerie niet betrokken is bij de conferentie. Geen sponsor zijn van het evenement wil echter niet zeggen dat er ook geen sprake kan zijn van deelname. Silva zegt dat Staatsolie en Grassalco weliswaar sponsors waren tijdens Surimep 2014, maar benadrukt dat het niet verplicht is voor de genoemde bedrijven om te sponsoren om deel te kunnen nemen aan het evenement. Dit geldt overigens voor alle mijnbouw- en/of olie- en gasmaatschappijen.

Silva ontkent niet dat het afgenomen aantal sponsors voor Surimep 2017 de financiering van het evenement heeft beïnvloed. “Sponsors helpen ons heel erg met de kosten van het organiseren van het evenement, maar we hebben alle deelnemers beloofd dat dit evenement doorgaat en dat is een belofte die we van plan zijn te honoreren,” zegt Sergio Silva. Op dit moment heeft de organisatie 122 afgevaardigden geregistreerd van 47 bedrijven, waaronder internationale deelnemers uit Nederland, de Verenigde Staten van Amerika, Trinidad en Tobago, Guyana, Frans-Guyana en het Verenigd Koninkrijk.

Voorts hoopt de AME Trade Ltd. dat het ministerie ingaat op haar uitnodiging om deel te nemen aan de conferentie en rechtstreeks informatie te verkrijgen uit de industrie. Uiteindelijk wordt met de conferentie beoogd dat gesprekken en discussies worden aangegaan ter bevordering van de groei in het land.

Comments are closed.