Suricorps voert project uit met kinderen Redi Doti

Dagbladen overzicht 23 juni
juni 23, 2014
Suriname internationaal geprezen om schrappen doodstraf
juni 23, 2014
Show all

Suricorps voert project uit met kinderen Redi Doti

Ruim dertig kinderen van het dorp Redi Doti in Para variërend tussen 4 en 16 jaar , zijn zaterdag flink bezig gehouden met sport en spel. Er werd een motivatiesessie gehouden met leerlingen van dit dorp. Onderwerpen zoals peer pressure, teambuilding en saamhorigheid kwamen aan de orde. Dit project maakt deel uit van de operationele startfase van de stichting Suricorps For Development.

Suricorps is een vrijwilligersorganisatie die onder meer gericht is op het uitvoeren en initiëren van duurzame ontwikkelingsprojecten in rurale gebieden. Deze particuliere organisatie vervangt het Peacecorps, dat iets langer dan een jaar geleden uit Suriname is vertrokken en krijgt ondersteuning van de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Buitenlandse Zaken. Ook de jongerenorganisatie Krappé gaf ondersteuning aan het project.

Het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties, UNDP, ondersteunt het initiatief en is bereid gevonden om met het vertrek van Peacecorps een gap analyse te maken. Ook zal de UNDP rapport uitbrengen over hoe Suricorps qua opzet en structuur verder ontwikkeld moet worden tot een professionele, nationale vrijwilligersorganisatie. Er zijn nu meer dan 35 organisaties waaronder ook internationale, georganiseerd en geconsulteerd. Het eindrapport van de consultant wordt binnen drie weken verwacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.