Surichange Bank ziet winst verder stijgen

Dichttalent aangescherpt in masterclass Poetry Performance & Creative Writing
augustus 15, 2014
DC Marowijne: Ontwikkeling van district gaat non-stop door
augustus 15, 2014
Show all

Surichange Bank ziet winst verder stijgen

De Surichange Bank (SCB) heeft het afgelopen jaar opnieuw winst geboekt. De brutowinst over het boekjaar 2013 bedroeg SRD 7,7 miljoen, een stijging van 26% ten opzichte van 2012. Het balanstotaal is met 17% toegenomen tot SRD 381 miljoen. In 2012, was dit nog SRD 322 miljoen en de winst SRD 6,1 miljoen.

De vrij stabiele monetaire en macro-economische situatie hebben volgens SCB-directeur Stanley Mathura bijgedragen aan dit resultaat van de bank. De algemene vergadering van aandeelhouders is donderdag besloten 25% van de winst na belastingen uit te keren aan de aandeelhouders en de rest toe te voegen aan de algemene reserve.

Evenals het vorig jaar is er een lichte daling in de overmakingen van familieleden in Nederland naar Suriname, zegt bankdirecteur Mathura. Hij heeft zijn voorspelling dat de recessie in Europa op termijn effecten kan hebben op de overmakingen vanuit het buitenland, zien uitkomen. Ook het effect van de daling in de grondstofprijzen, met als gevolg een minder sterke groei van de nationale economie, is uitgekomen. Hij wijst wederom op de dalende prijzen voor grondstoffen die negatieve effecten kunnen hebben op de nationale economie, vooral de staatsinkomsten.

Trots merkt Mathura op dat de SCB, ook bekend als de “diaspora bank”, acht jaar geleden met een balanstotaal van nog geen SRD 5 miljoen was gestart. Vandaag de dag is het balanstotaal bijna 80 maal groter. Deze sterke groei van de SCB heeft volgens Mathura te maken met het sterk vertrouwen van cliënten in de bank, waarvoor hij de cliënten ook dankt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.