SURESUR houdt zoveelste milieubewustwordingsproject

Minouche Bromet nieuwe directeur BOG
december 4, 2019
Bouterse krijgt speciale Chinese herdenkingszegel
december 4, 2019
Show all

SURESUR houdt zoveelste milieubewustwordingsproject

Focus is Latour; toename afval in buurt zorgwekkend

Latour en omgeving zijn binnenkort weer de focus van een grote schoonmaakactie. Het zal daarbij draaien om het opruimen van de grote hoeveelheden plastic en petflessen in de wijk. Glenn Ramdjan, projectcoördinator bij Stichting SURESUR, zegt aan Radio10 dat geconstateerd is dat er in de buurt een enorme toename te merken is aan afval dat gewoon langs de straat wordt gedumpt. Het gevolg is overbekend: milieuverontreiniging. Ramdjan vindt het dan ook meer dan gepast dat er snel op de situatie wordt ingespeeld.

In het verleden zijn in dezelfde omgeving vaker schoonmaakacties gehouden in samenwerking met onder anderen de Boy Scouts uit Latour, Stibula en het Bureau Dak-en Thuislozen. Dat zijn burgerinitiatieven terwijl volgens Ramdjan de overheid ook een belangrijke taak heeft, om conform de milieuwetten de samenleving te wijzen op de gevolgen van het onverantwoord omgaan met ons milieu.

Voor 2020 wordt het eerste milieubewustwordingsplan van het jaar op touw gezet. Het betreft een afvalscheidingsproject van Suresur samen met Fernandes en CocaCola.

Andermaal Glenn Ramdjan, de projectcoördinator van SURESUR. Het pilotproject met betrekking tot het scheiden van afval gaat naar verwachting in het district Commewijne van start, in 2020. Suresur maakt zich sterk voor het verwijderen van allerhande plastic flessen en aluminium blikjes uit het milieu. Sinds een aantal jaren kunnen deze worden gedeponeerd in de daartoe bestemde verzamelbakken die op verschillende strategische plekken staan.

Comments are closed.