Suralco-werknemers met USD 14.000 naar huis

RO minister Dikan wil regionalisering distriksplannen
april 4, 2016
Today In Pop History
april 4, 2016
Show all

Suralco-werknemers met USD 14.000 naar huis

 

Alle vaste werknemers van Suralco ontvangen een afkoopsom van 14.000 US dollar. Daarnaast krijgen ze, afhankelijk van hun dienstperiode, tussen de drie en twaalf maanden salaris uitbetaald. Ook wordt de gezondheidszorg van de werknemers en hun gezinnen tot 1 april 2017 bekostigd door het bedrijf. Dit heeft bondsvoorzitter Frank Playfair zondag aan de leden van de Paranam Werknemersbond (PWB) medegedeeld. “En de leden zijn akkoord gegaan.”

Het betreft ruim 250 werknemers. Playfair vindt de afvoeiingsregeling ‘zeer ruim’ ten opzichte van wat er gebruikelijk in Suriname wordt gegeven. “Het kan altijd beter. Maar het is een redelijke deal

Met de pensioenregeling die het bondsbestuur in gedachten had, is het niet gelukt, geeft Playfair toe. De bond wilde namelijk een pensioenregeling voor veertigjarigen bij minimaal twintig dienstjaren. Dit zou Suralco echter een extra twintig miljoen US dollar kosten. “En dat is niet haalbaar gebleken, dus dan hebben wij die eis maar laten vallen.” De voorzitter zegt dat er voornamelijk rekening gehouden is met het feit dat het bedrijf niet meer in productie is. Playfair vertrouwt erop dat de afgevloeide werknemers spoedig weer een goede baan zullen vinden, omdat het “goedgeschoolde krachten zijn met ruime ervaring”.

Comments are closed.