STVS-manager betreurt stopzetten 10 Minuten Jeugdjournaal

Historicus Andre Loor heengegaan
december 11, 2013
Parmessar waarschuwt voor effecten zeespiegel
december 11, 2013
Show all

STVS-manager betreurt stopzetten 10 Minuten Jeugdjournaal

Was geen opdracht vanuit STVS-leiding

Shirley Lackin, lid van het managementteam van de STVS, vindt het jammer dat maandagavond de uitzending van het 10 Minuten Jeugdjournaal door de programmadienst uit de uitzending is gehaald. Het is een incident. Het is geen opdracht van mij en ook niet van hogerhand”, zegt Lackin in gesprek met Starnieuws.

De STVS-topper zal met het stichtingsbestuur in overleg treden om dit incident recht te trekken. Lackin is maandagavond opgebeld door hoofdredacteur Hennah Draaibaar van het Jeugdjournaal, met de mededeling dat het programma uit de ether is gehaald. “Voor mij was het nieuws. Ik heb gevraagd om de zaak te onderzoeken.

Borger Breeveld, lid van het managementteam bij de STVS, is het er niet mee eens dat programma’s uit de uitzending worden gehaald. Dit zegt hij dinsdag tegen de Ware Tijd in reactie op de stopzetting van de uitzending van het Jeugdjournaal maandagavond bij de staatszender.

“Dat doe je niet in een democratisch land, dit doe je niet in een land waar persvrijheid is”, zegt Breeveld. Verder zegt hij niets van het voorval te weten. Dinsdagmiddag zal de raad van toezicht van de STVS bij elkaar komen in een spoedvergadering.

Hennah Draaibaar, hoofdredacteur van het Jeugdjournaal, zegt al in gesprek te zijn geweest met Shirley Lackin, die met de dagelijkse leiding bij het televisiestation is belast. “Vanavond is er weer gewoon een uitzending. Lackin heeft aangegeven dat het een fout is geweest. Zij heeft de uitzending bekeken en geen aanleiding gezien om het programma uit de ether te halen.”

De mediahuizen werken al langer dan tien jaar met elkaar en hebben volgens Draaibaar tot nu toe geen probleem ervaren. “Mevrouw Lackin heeft het al rechtgetrokken. Er wordt gesproken van een incident, wij hopen dat het bij een incident blijft”, zegt Draaibaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.