Stutgard: Breeveld en Aaron mogen ook niet meedoen

VIDS informeert samenleving over rechten Tribale Volkeren
juli 21, 2016
Jong Suriname wint ruim van Anguila
juli 21, 2016
Show all

Stutgard: Breeveld en Aaron mogen ook niet meedoen

Ricky Stutgard, hoofdbestuurslid van DOE, zegt dat voorzitter Carl Breeveld en ondervoorzitter Marilyn Aaron niet mogen deelnemen aan de bestuursverkiezingen die binnenkort in de partij gehouden worden. Jong DOE had eerder gesteld dat er alles aan gedaan zal worden, opdat Regilio Dodson niet meedoet met de bestuursverkiezingen. Overigens zou Dodson op basis van de statuten geen zitting kunnen hebben in het bestuur, omdat hij een ministersfunctie bekleed.

Op basis van de statuten kunnen Breeveld en Aaron niet deelnemen aan de bestuursverkiezingen. Breeveld is Assembleelid, terwijl Aaron lid is van de Staatsraad. Aaron mag zich volgens Stutgard niet verkiesbaar stellen aangezien zij tenminste drie zittingsperioden aaneengeloten, bestuurslid is. Volgens de statuten mag iemand maximaal drie perioden zitting nemen in het hoofdbestuur.

“Breeveld kan overigens niet terugkomen als voorzitter van de politieke partij DOE, omdat de statuten duidelijk aangeven dat je slechts twee perioden dezelfde functie in het hoofdbestuur mag bekleden. Ook de ondervoorzitter (zij is sowieso eruit), de penningmeester en de secretaris kunnen niet terugkomen in dezelfde functie. Ze hebben allen al twee zittingsperioden achter de rug. Omdat ethiek, waarden, normen en transparantie de sterke kanten van de DOE partij zijn, is het verwachtbaar dat men zich zal houden aan de statuten,” stelt Stutgard. Starnws

Comments are closed.