Studiebeurzen voor opleiding in Cuba voor 5 studenten

Dagbladen overzicht – 21 november 2019
november 21, 2019
Weggedeelte Molenpad-Limesgracht opengesteld voor verkeer
november 21, 2019
Show all

Studiebeurzen voor opleiding in Cuba voor 5 studenten

Vijf studenten mochten uit handen van Minister Antoine Elias van Volksgezondheid vliegtickets in ontvangst nemen voor hun reis naar Cuba. De studenten zijn in aanmerking gekomen voor een medische-studiebeurs voor vijf jaar op het eiland. De selectie is gedaan door het Buro Onderwijs en Studiefaciliteiten [B.O.S] van het Ministerie van Onderwijs. Minister Elias sprak de studenten toe en verzekerde hen van werkgelegenheid binnen de gezondheidszorg. Na de studie zullen de nieuwbakken gezondheidswerkers onder meer ingezet worden in het binnenland van Suriname.

De studenten zijn Sharma Kastil, Rehuel Tuinfort, Safiela Willems, Kajol Khoen Khoen en Surilva Warsosemito. Zij zijn blij met de gekregen kans om hun studie voort te zetten op Cuba.

U hoorde achtereenvolgens Sharma Kastiel, Surilva Warsosemito en Rehuel Tuinfort. Via de Cubaanse –en de Surinaamse overheid zijn de studiebeurzen ter beschikking gesteld. Cuba zorgt voor de financiering van de studie, alleen voor de tickets moest het Ministerie van Volksgezondheid zorgen.

Comments are closed.