STUDENTENBOND GAAT EVALUEREN

Brent Olie stabiliseert zich rond de US$ 57
februari 7, 2017
Migranten in Griekenland protesteren tegen slechte leefomstandigheden
februari 7, 2017
Show all

STUDENTENBOND GAAT EVALUEREN

De Landelijke Scholieren- en Studentenbond die vorig jaar december is opgericht is aan een evaluatie toe. De bond is opgericht om op te komen voor de belangen van scholieren en studenten.

Secretaris Ezechiël Lens zegt dat na de evaluatie een ‘doorstart’ gemaakt zal worden en zal er met de registratie gestart worden. De formulieren daarvoor worden al klaargemaakt om op scholen te plaatsen. Lens heeft zich gestoord aan de kritiek als zou de organisatie politiek gelieerd zijn. “We hebben vanaf onze oprichting duidelijk gemaakt dat we niet politiek bezig zijn.”

De bond heeft tijdens de onderwijsstaking vaker zijn stem laten horen voor snelle hervatting van het onderwijsproces. Deze week komt hij uit met een verklaring over het vervolgen van het onderwijsproces.

Lens benadrukt dat de studentenbond zich meer dan ooit ervoor wil inzetten dat scholieren en studenten zonder problemen onderwijs genieten. Stakingen en andere omstandigheden die daarop beperkend kunnen werken zijn uit den boze. “We streven naar duurzaamheid en depolitisering van het onderwijs.” DWT

Comments are closed.