Studenten nog in onzekerheid over pre-bachelorstudie

Voortvluchtige verdachte na tv-optreden aangehouden
november 28, 2019
10 Mobiel – Angel Valerie – 28 november 2019
november 28, 2019
Show all

Studenten nog in onzekerheid over pre-bachelorstudie

BVL vraagt minister Ferrier om gesprek

“Uitzichtloos”, zo noemt BVL-voorzitter Reshma Mangre de situatie van de studenten aan de  Academische Leraren Opleiding (ALO), die tot hun verbazing een onlinestudie blijkt te zijn.

De ALO komt in de plaats van het huidige IOL. Het Instituut voor de Opleiding van Leraren geeft dit jaar alleen nog personen in het laatste jaar de ruimte om af te ronden. Daarna moeten aankomende leraren eerst de ALO afronden, waarna de Bachelor Onderwijskunde kan worden gehaald.

Nu blijkt de ALO echter een online-studie te zijn, wat vooraf niet duidelijk was. Hierdoor leven meer dan 200 studenten in grote onzekerheid. Een deel wil daarom het inschrijfgeld terug, terwijl anderen de opleiding toch willen volgen. De opleiding is echter nog steeds niet begonnen, wat kwaad bloed zet bij de groep, zegt BVL-voorzitter Mangre. De studenten schreven al een brief naar het ministerie van Onderwijs, maar kregen geen reactie. Vandaar dat de BVL minister Ferrier aanschrijft met het verzoek ontvangen te worden. 

U hoorde BVL-voorzitter Reshma Mangre donderdag op een persconferentie. Mangre is van mening dat de pre-bachelor studie niet van toegevoegde waarde is.

Comments are closed.