Studenten ADEK kijken uit naar concrete daden regering

WK Mobiel – Jeff Cramer (België) – 9 juli 2018
juli 9, 2018
10 Mobiel – Andrew Baasaron – 10 juli 2018
juli 10, 2018
Show all

Studenten ADEK kijken uit naar concrete daden regering

Voorzitter Jeugdparlement Koniki wil duurzame oplossingen

De universiteitsstudenten kijken uit naar concrete daden van de regering met betrekking tot een oplossing voor de langdurige staking van het wetenschappelijk personeel. Dat zegt Hakeem Lalmahomed, studentencommissie-coördinator van de vertegenwoordiger van de Medische Faculteit. In een ontmoeting tussen de studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname en president Desi Bouterse maandag, heeft het staatshoofd beloofd dat die oplossing eraan komt. Zijn uitspraken zijn met enig optimisme aangehoord zegt Lalmahomed tegen Orfeo Friperson van Radio 10.

Hakeem Lalmahomed, coördinator studentencommissie van de vertegenwoordiger van de Medische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit.

De voorzitter van het National Jeugdparlement (NJP), Kelvin Koniki, wil ook duurzame oplossingen in de situatie bij de universiteit. Koniki studeert zelf aan de hoogste onderwijsinstelling van het land. Hij vindt dat slechts de president in staat is een verandering op de campus teweeg te brengen.

Kelvin Konki, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement. Hij en Hakeem Lalmahomed spraken met Radio 10-correspondent Orfeo Friperson maandag, kort na de bespreking die president Bouterse met universiteitsstudenten hield in het perscentrum van het Kabinet van de President. De aanleiding voor de ontmoeting was de brief die de bezorgde studenten vorige week hadden opgestuurd naar Bouterse. In het schrijven staan de knelpunten waarmee de universiteit worstelt en eventuele oplossingsmodellen.

De regering zit dinsdag om de tafel met de Vakvereniging van Wetenschappers en Personeel van de Anton de Kom Universiteit (VWPU). De VWPU stelt als hoofdeis dat de achterstallige tegoeden en verhoogde salariscorrecties volledig worden uitgekeerd.

Als gevolg van hun werkneerlegging lopen de vervolgstudies van studenten die naar het buitenland vertrekken gevaar, want er worden geen tentamens gehouden.

Comments are closed.