Strauss-Kahn vrijgesproken van aanzetten tot prostitutie

Twitter-topman stapt op
juni 12, 2015
Pakistan wijst ngo Save the Children uit
juni 12, 2015
Show all

Strauss-Kahn vrijgesproken van aanzetten tot prostitutie

Ex-IMF chief Dominique Strauss-Kahn rides in a car as he leaves the Lille courthouse, northern France, on February 2, 2015. The sexual proclivities of ex-IMF chief Dominique Strauss-Kahn come under the spotlight again on February 2 when he goes on trial in Lille for "pimping" four years after a sex scandal cost him a shot at the presidency. The disgraced 65-year-old economist finds himself back in the dock, accused, along with 13 others, of being part of a prostitution ring used by his entourage to organise sex parties for him in Brussels, Paris and Washington. AFP PHOTO / DENIS CHARLET

In Lille is de Franse oud-topman van de IMF, Dominique Strauss-Kahn (DSK) vrijgesproken van de aanklacht dat hij deelnam aan het runnen van een netwerk van prostituees. De 66-jarige Strauss-Kahn stond terecht omdat hij prostituees zou hebben ingehuurd voor orgiën waaraan hij zelf ook deelnam. De aanklacht was aanvankelijk ingediend door vier sekswerkers en twee organisaties, maar bij de behandeling van de zaak trokken vijf van de zes partijen hun aanklacht tegen Strauss-Kahn in. Ook het Franse Openbaar Ministerie raakte ervan overtuigd dat DSK de feesten niet had georganiseerd en vroeg om vrijspraak.

DSK heeft toegegeven dat hij aan de seksfeesten in Parijs, Washington en New York heeft deelgenomen, maar zei niet te weten dat daar ook prostituees aan meededen. De sekswerkers erkenden voor de rechter dat ze niet aan DSK hadden gemeld dat ze betaald werden voor hun seksuele diensten. De ooit zo machtige Strauss-Kahn viel in 2011 van zijn voetstuk, nadat een kamermeisje uit een hotel in New York hem beschuldigde van verkrachting. Maar de openbaar aanklager in de VS zag af van vervolging, omdat de verklaringen van de vrouw onbetrouwbaar werden geacht.

Comments are closed.