10 Mobiel – Michelle Seedo – 4 juni 2018
juni 4, 2018
Leverancier van arrestantenvoeding stopt dienstverlening
juni 4, 2018
Show all

Ston Oso krijgt opnieuw schoonmaakbeurt

Volle Evangelie kerk neemt opdracht op zich

Pastor Nello Eduards van de Volle Evangelie Kerk Het Volmaakt Offer uit het district Para. Middels het gebed hebben gemeenteleden de bekende Ston Oso, op de hoek van de Dokter Sophie Redmond- en de Zwartenhovenbrugstraat gereinigd. De kerk heeft het plan voor de grote schoonmaak waar vorige week een aanvang mee is gemaakt, voorgelegd aan Openbare Werken, Transport & Communicatie en de districtscommissaris van Paramaribo Noordoost, Mike Nerkust. De ingeving en openbaring om het historische bakstenen te ontdoen van al het vuil komt van kerk-oudste Hendrik Josafat.

De schoonmaakwerkzaamheden vinden in overeenstemming met de betreffende autoriteiten plaats, die op hun beurt het burgerinitiatief kunnen waarderen.

 

Dc Mike Nerkust en Raoul Swedo van de Communicatie-afdeling van OWT&C bij de aanvang van de opruimingsactiviteiten bij de welbekende Ston Oso in het hartje van de binnenstad van Paramaribo. In het weekeinde hebben gedetineerden het terrein ontdaan van alle rommel die er wordt gedumpt. Het vervallen gebouw is steeds het mikpunt van vervuiling. Onverlaten en zelfs voorbijgangers laten het niet na petflessen en ander vuil in en naast het pand te gooien. Het zwaar in verval geraakte pand, dat tussen 1776 en 1810 gebouwd moet zijn, was toen het enige bakstenen woonhuis in Paramaribo. Het gebouw stond volgens sommige beweringen ook bekend als het Zwarten Hof, omdat er naar verluidt slaven terechtstonden die misdaden hadden begaan. Enig steekhoudend bewijs hiervoor is echter tot op heden nog niet gevonden.

Comments are closed.