Stichting Wan Okasi blij met herregistratie Sozavo

Geen gesprek vicepresident met BVL en ALS
september 29, 2018
90 Seconden – 29 september 2018
september 29, 2018
Show all

Stichting Wan Okasi blij met herregistratie Sozavo

Aniel Koendjbiharie, de voorzitter van Stichting Wan Okasi zegt blij te zijn met de herregistratiecampagne die het Ministerie van Sociale Zaken woensdag is gestart voor mensen met een beperking. De campagne heet ‘Sori yu’. Het doel aldus het ministerie is het systeem op te schonen en tegelijk te starten met het digitaliseren van het cliëntenbestand. Koendjbiharie juicht deze stap toe.

De stichting had plannen om vrijdag actie te voeren bij het Onafhankelijkheidsplein. President Desi Bouterse zou de traditionele Jaarrede uitspreken, maar wegens omstandigheden is het verschoven naar maandag 01 oktober. Koendjbiharie zegt er volgens afspraak volgende week een overleg is met de regering. Heet hangijzer is de SRD 325 die mensen met een beperking ontvangen samen met een levensmiddelenpakket. Met geen van beiden kunnen ze vooruit.

Voorzitter van de Stichting Wan Okasi, Aniel Koendjbiharie. Door middel van het ‘Sori Yu’- campagne wil Sociale Zaken het aantal mensen met een beperking in kaart brengen en data verzamelen, zodat beleid gemaakt kan worden om de positieverbetering van de groep te realiseren.

Comments are closed.