Stichting ter Bevordering van de Journalistiek in Suriname introduceert 1-jarige opleiding Journalistiek

CEVIHAS gaat voor certificatie
februari 17, 2016
Gebrek aan cijfers nekt doelgerichte aanpak kanker in Suriname
februari 17, 2016
Show all

Stichting ter Bevordering van de Journalistiek in Suriname introduceert 1-jarige opleiding Journalistiek

Op het pad naar het instellen van hogere Journalistieke standaarden gaat de Stichting ter Bevordering van de Journalistiek in Suriname (SBJS) een 1-jarige opleiding Journalistiek introduceren. Het doel is het op duurzame wijze vergroten van journalistieke opleidingsmogelijkheden, vooral met betrekking tot praktijkonderwijs.

Ervaring wijst uit dat Suriname naast de bestaande journalistenopleiding op Bachelor-niveau behoefte heeft aan goed gestructureerde onderwijs-, training– en bijscholingsmogelijkheden, voor naast journalisten en andere mediawerkers, een ieder die er wat van denkt op te kunnen steken.

De SBJS heeft deze 1-jarige opleiding bewerkstelligd in samenwerking met het AHKCO en de UNESCO. De introductie vindt plaats in april.

Er is ook een praktijkgedeelte. Dat zal de volgende vakken omvatten: radio-, televisie-, dagbladen- en internetjournalistiek en massacommunicatie. Daarnaast komen ook ethiek, fotografie, interviewtechniek, audio- en videomontage aan bod, aldus de Stichting ter Bevordering van de Journalistiek in Suriname.

Comments are closed.