Stichting stop geweld tegen vrouwen houdt Mini informatiebeurs om bewustwording teweeg te brengen

Nieuwe verkeers installaties binnenkort actief zegt Henk Wip
september 7, 2017
DNA lid Glenn Sapoen pleit voor subject subsidie sociale groepen bij verhoogde melkprijs
september 7, 2017
Show all

Stichting stop geweld tegen vrouwen houdt Mini informatiebeurs om bewustwording teweeg te brengen

De Stichting stop geweld tegen vrouwen heeft in het kader van haar 25 jarig bestaan  in samenwerking met de overheid een drie daagse mini beurs georganiseerd om zo het bewustwordingsproces onder een “kwetsbare groep” te vergroten.

Met deze beurs wil de stichting niet alleen de vrouwen, maar ook jongeren vanaf 10 jaar, hun ouders, leerkrachten en een ieder die op welke wijze dan ook bijdraagt aan de opvoeding van de jeugd, informeren over huiselijk geweld; bij welke instanties men terecht kan en hoe eraan gewerkt kan worden dat te voorkomen. “Ze moeten vooral weten dat het niet geaccepteerd moet worden” zegt Margo Bean, directeur stichting stop geweld tegen vrouwen.

DC Doebe, voorzitter van het stichting stopgeweld tegen vrouwen netwerk in Nickerie, die tijdens de opening van de mini beurs samen met Minister Polack van Sozavo de overheid vertegenwoordigde, is niet tevreden met de naam van de stichting “stop geweld tegen vrouwen”.Volgens hem zou de naam “stop huiselijk geweld”  beter op zijn plaats zijn omdat onderzoek heeft aangetoond dat er ook geweld tegen mannen wordt gebruikt en geweld niet alleen fysiek hoeft te zijn, maar ook psychisch kan plaatsvinden.

De verschillende partijen, de overheid en de ngo’s, die op de beurs staan zijn direct of indirect betrokken bij de problematiek van geweld tegen vrouwen en kinderen; om het welzijn in het algemeen. Wat de overheid betreft gaat het om zes ministeries die aandacht besteden en oplossingen zoeken tegen dit geweld, te weten ministerie van Onderwijs, Juspol, Sozavo, Volksgezondheid, Binnenlandse Zaken en Regionale Ontwikkeling.

De stichting stop geweld tegen vrouwen, die in 1991 ontstaan is als reactie op een actie van vrouwen in Saramacca die aandacht hebben gevraagd voor huiselijk geweld, bestaat op 18 September 25 jaar. De mini informatiebeurs is de tweede activiteit  in verband met  het jubileumjaar en wordt nog tot vrijdag gehouden op het terrein van de kennedy stichting.

Comments are closed.