Stichting Bont en Blauw sluit succesvolle budgetterings programma af

Personeel Juspol krijgt training genderaangelegenheden
november 16, 2017
Afrikaanse Unie wil democratische oplossing voor crisis Zimbabwe
november 16, 2017
Show all

Stichting Bont en Blauw sluit succesvolle budgetterings programma af

A calculator, pen, and financial statement.

Als afsluiting van het succesvolle Popki Patu project heeft de Stichting Bont en Blauw aan een aantal jongeren, certificaten uitgereikt. De Stichting maakt zich sinds 2008 sterk voor jeugd vakantieprojecten, waar jongeren in hun verder levensloop blijvend voordeel aan hebben.

Middels het succesvolle Popki Patu Project wordt kinderen geleerd om vanuit het gezin verantwoordelijkheid te nemen, goed ,helder en respectvol met elkaar te communiceren, hoe om te gaan en te overleven met de beschikbare middelen –budgeteren. Voor de stichting staat   samenwerken aan een stabiele maatschappelijke ontwikkeling dan ook heel hoog aangeschreven.Lydia Nok , voorzitter van Bont en Blauw blikt tevreden terug op de voorbije periode en het succes van met name het Popki Patu project.

Volgens trouwe partner in dit programma, Humphrey Bendt van KES Consultancy, voeg je met het aanleren van deze skills waarde toe aan het leven van de jongeren. Hij vindt het fijn om een bijdrage te leveren aan de verdere vormgeving van jonge Surinamers, die met de juiste houding het als jonge leiders ver zullen schoppen. Hij is ook vol lof over het werk van de Stichting Bont En Blauw en vindt dat het Popki Patu Project verder landelijk uitgebouwd moet worden. De deelnemers geven toe dat ze betere mensen zijn na de training van het Popki Patu project.

Voor Stichting Bont en Blauw is het  van belang dat jongeren op heel jonge leeftijd leren hoe op verantwoorde wijze met de beschikbare middelen om te gaan. Zij moeten economisch bewust en sterk worden gemaakt, zodat ze de uitdagingen in hun verder leven met succes kunnen overbruggen.

Comments are closed.