Stibula gaat in 2020 voor nieuwe projecten en buurtonderzoek

Roemer geïnstalleerd als nieuwe Governor
februari 24, 2020
Erfgoedinstellingen moeten rampenplan implementeren
februari 24, 2020
Show all

Stibula gaat in 2020 voor nieuwe projecten en buurtonderzoek

Stichting Buurtwerk Latour, afgekort Stibula, gaat een jaar vol nieuwe projecten en onderzoek tegemoet. Dat zegt de coördinator van Stibula, Wilgo Koster, in gesprek met Radio 10. De stichting werd opgericht in 1967 en is gevestigd in Latour. Naast de vaste activiteiten voor in het bijzonder de jongeren gaat er ook worden gekeken naar de wijk zelf, vertelt Koster.

Voor Stibula is het ook belangrijk om dit jaar de focus te leggen op een buurtonderzoek. De organisatie is van plan om data te gaan verzamelen en die te gebruiken als referentiekader om activiteiten te houden die zijn afgestemd op de behoeften van de buurtbewoners. 

Volgens Wilgo Koster, de coördinator van Stibula, is het grootste project dit jaar het talentonwikkelingsprogramma in samenwerking met Stichting Vania B. Daarbij krijgen jongeren woonachtig in Paramaribo-Zuidwest de kans om zich te onwikkelen in de creatieve industrie. Vorig jaar was de registratie en op dit moment vinden de selectie plaats. Vanaf maart gaat ook een naschools programma van start. Stibula wil zich de komende twee jaar volledig inzetten om dit project tot een groot succes te maken.

Comments are closed.