Startsein gegeven voor Dalian IV op Paranam

Dagbladen overzicht donderdag 12 oktober 2017
oktober 12, 2017
Commissie ‘Zwaar Transport’ presenteert aanbevelingen
oktober 12, 2017
Show all

Startsein gegeven voor Dalian IV op Paranam

In Paranam is woensdag het startsein gegeven voor het Dalian IV-asfalteringsproject. In totaal zal 110 kilometer wegstrekking worden geasfalteerd, de aanleg van een highway van mast 21 naar Zanderij, de uitbreiding van de Martin Luther Kingweg die aansluit op de van t  Hogerhuysstraat tot een vierbaansweg en de bouw van vier nieuwe bruggen.

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie zegt dat voor dit asfalteringsproject  internationale standaarden gelden. Er zijn daarom deskundigen door het ministerie aangetrokken, die erop moeten toezien dat China Dalian International Corperation de kwaliteit levert die wordt gevraagd.

Er wordt begonnen met het rehabiliteren van de wegstrekking tussen de Meursweg en Paranam, die momenteel in een zeer slechte staat verkeert. Daarna worden andere wegen in het programma aangepakt. Zhang Jinxiong, ambassadeur van China in Suriname, sond stil bij de bijdrage die Dalian heeft geleverd aan de economische bedrijvigheid in ons land. Sinds het bedrijf in 1999 naar Suriname kwam, is er ruim elfhonderd kilometer weg geasfalteerd en zijn er 550 huizen gebouwd. Aan driehonderd lokale krachten wordt er werk verschaft, terwijl met het Dalian IV-project er nog meer mensen aan een baan geholpen worden.

Zhang Jinxiong, de ambassadeur van China in Paramaribo sprak woensdag bij de start van het Dalian IV project te Paranam. De kosten voor het programma bedragen 235 miljoen US dollar.

Comments are closed.