Dagbladen overzicht – 1 oktober 2019
oktober 1, 2019
Verdeelde reacties volksvertegenwoordigers na jaarrede
oktober 1, 2019
Show all

Start schooljaar 2019-2020:

-Minister Ferrier benadrukt: Focus op het kind

-BVL-ALS roept leden op; ontevredenheid over mutatiebeleid

In heel Suriname gaan vandaag (dinsdag) de scholendeuren weer open. Te beginnen bij het basisonderwijs. Voor de kleuters is het de allereerste kennismaking met de school, weer anderen beginnen aan wat hopelijk hun laatste jaar moet zijn. Minister Lilian Ferrier benadrukt bij de start andermaal dat de focus gericht moet zijn op het kind. In een toespraak in verband met start van het schooljaar 2019-2020 doet ze daarom een beroep op alle betrokkenen, hun sociale verantwoordelijkheid te nemen.

Ferrier zegt verder dat de vernieuwingen binnen het onderwijs worden doorgezet. De leerling van de 21e eeuw heeft andere vaardigheden nodig om de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Er is daarom een andere manier van onderwijs nodig, die minder gericht is op prestaties, maar de leerling ondersteunt de eigen competenties te ontwikkelen. De bekende knelpunten in het onderwijs moeten daarom worden aangepakt.

Ferrier hoopt dat de dialoog met het onderwijsveld kan worden voortgezet. De bewindsvrouw memoreert in haar toespraak de rust in het onderwijs het afgelopen schooljaar, en de licht verbeterde resultaten.

Echter lijkt juist die laatste wens van Ferrier al bij de start van het schooljaar niet uit te zullen komen. De Bond van Leraren (BVL) heeft maandag aangekondigd in actie te gaan. De onderwijsgevenden zijn niet te spreken over het mutatiebeleid van het ministerie en de manier waarop drie scholen, Lyceum I, Lyceum II en het Havo, een nieuwe directeur hebben gekregen. De leraren zijn voor dinsdagmorgen acht uur opgeroepen voor een ledenvergadering. Later op de dag volgt er een persconferentie.

Comments are closed.