Start landelijke scan  en inventarisatie van Sportaccomodaties.

Wippy Strei Bori pindasoep wedstrijd
november 12, 2015
Mogelijk VN-vredesmacht naar Burundi
november 12, 2015
Show all

Start landelijke scan  en inventarisatie van Sportaccomodaties.

Onder leiding van de Minister van Sport en Jeugdzaken Faizal Abdoelgafoer werd dinsdag bij het Fajadjan sportveld aan de Fajadjan straat het startsein gegeven van de landelijke scan en inventarisatie van sportaccommodaties. Deze inventarisatie zal het ministerie inzicht geven over hoeveel sportaccommodaties beschikbaar zijn, de staat waarin ze zich verkeren en hoe de beheersstructuur geregeld is. Het voornaamste doel is om sporten en beweging te stimuleren onder de jeugd.  Het Ministerie is verder ook van plan om samen met zijn collega van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWenC), bewegingsonderwijs te herintroduceren en dan is de beschikbaarheid van goede sportfaciliteiten een belangrijke randvoorwaarde.

Na de landelijk inventarisatie te hebben afgerond zal het ministerie in samenwerking met de ministeries van OWenC, Openbare Werken, NGO’s en het bedrijfsleven de conditionering ter hand nemen en goede afspraken maken met betrekking tot beheer van de accommodaties.

Tijdens zijn toespraak gaf de minister aan dat het belangerijk is om partnerschappen aan te gaan met de verschillende actoren. Ook acht hij het belangerijk dat wij met zijn  allen ervoor zorgen dat wanneer de jeugd de leeftijd van 0 tot 14 jaar heeft bereikt en deze leefdtijdsklasse zijn gepasseerd dat het werkelijk zo is dat deze leeftijdsgroep gevormd is. Hierbij zijn er een aantal randvoorwaarden nodig waaronder, kader, materiaal, mensen voor de begeleiding en zondermeer zijn de sportaccommodaties die een belangrijke rol hierin vervullen.

Comments are closed.