Start heren hoofdklasse basketbalcompetitie zondag

Dagbladen overzicht – 10 januari 2019
januari 10, 2019
Commissie moet samenwerking Abop en Seeka bekijken
januari 10, 2019
Show all

Start heren hoofdklasse basketbalcompetitie zondag

Yellow Birds gaat voor titelprolongatie

SCVU moet verlies Watamaleo zien op te vangen

 

De Surinaamse basketbalassociatie start zondag met de heren hoofdklasse competitie. In aanloop naar de start, peilt Radio 10 hoe het gesteld is met de play-off ploegen van het afgelopen seizoen en de nieuwkomers. De kampioen van het afgelopen seizoen is Yellow Birds. In de finale tegen SCVU wist het team van coach Marciano Zalman terug te komen van een 0-2 achterstand. En kunststukje dat ook in de halve finale tegen De Schakel werd gepresteerd. De doelstelling dit seizoen is titelprolongatie, zegt Zalman, die niet geheel tevreden is over de voorbereiding richting de competitiestart.

SCVU, de semi-kampioen van het afgelopen jaar kreeg een domper te verwerken. Sterspeler en international, Gylan Watamaleo deed de overstap naar Ruckers. Trainer Lesley Dhanradj zegt dat geprobeerd zal worden het verlies van Watamaleo op te vangen met ervaren spelers en spelers die vanuit de jeugd de overstap maken. Het doel voor het team uit Uitvlugt, is het halen van de play-offs.

Lesley Dhanradj, de coach van SCVU. De start van de heren hoofdklasse basketbalcompetitie is zondag in de Ismay van Wilgen Sporthal. Op programma staan twee wedstrijden; titelverdediger Yellow Birds tegen Koi Carper en promovendus Yellow Birds ’88 staat tegenover De Arend.

Comments are closed.