Standhouders highway vertikken zich te verwijderen

Protesterende Cubanen geven het op
augustus 25, 2017
Finalisten Wiskunde Olympiade ontvangen hun prijzen
augustus 25, 2017
Show all

Standhouders highway vertikken zich te verwijderen

Standhouders langs de Martin Luther Kingweg die groenten, vruchten en krabben verkopen, negeren de aanmaning van de overheid om zich te verwijderen, in verband met herinrichting van de highway. Zo wordt vermeld op De Ware Tijd online. In de aanmaningsbrief van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT en C) van 24 juli kregen ze twee weken de tijd om te vertrekken.

“De voorbereidingswerkzaamheden voor het ontwerp zijn reeds begonnen, waarbij op korte termijn met de fysieke uitvoering van het werk zal beginnen”, luidt een citaat uit de aanmaningsbrief. Mocht de mensen geen gehoor geven aan de oproep, zal het ministerie samen met de districtscommissaris de opstallen ontruimen. De kosten zullen op hen verhaald worden.

“Ik vrees dat ik een morgen hier kom en mijn stand is weggedozerd. Dat gaat me echt kapot maken, omdat ik het geld nodig heb voor mijn dochter die op de universiteit zit”, zegt krabbenverkoper Agnes Jalimsingh. Zij en collega’s zijn niet van plan om zomaar te vertrekken. “Waar moeten we gaan? De overheid heeft nog geen alternatieve plaats voor ons en hoe zullen we ons brood verdienen”, vraagt Jalimsingh zich af. Zij wijst erop dat ze straks 53 jaar wordt en weet niet of ze nog een baan kan vinden bij de overheid of het bedrijfsleven.

Raoel Swedo, hoofdvoorlichter van OWT en C , zegt dat het ministerie samen met het districtscommissariaat Zuidwest, zal nagaan welk alternatief er is voor de mensen, maar stelt dat zij niet kunnen bepalen wanneer ze weg willen. “Ondanks dat ze illegaal aan het venten zijn, hebben we ze twee weken gegeven om de plek te verlaten”, zegt hij. Er worden al werkzaamheden verricht en er zijn bijvoorbeeld piketten geplaatst langs de weg.

Comments are closed.